Bespoke Roof Light connecting the old and new buildings, supplied and installed for a client in Liverpool.

Bespoke Roof Light Liverpool

As part of a scheme of modernisation to a large Victorian home in Liverpool our client wanted to create the perfect open plan kitchen/dining space with a modern twist at the back of their home. As part of the new space they wanted a clear division between the original house and the new extension. We worked with the client and architect to design and install a bespoke fixed flat rooflight between the back of the existing house and the beginning of the new extension.

This type of roof light has lots of benefit to this type of project. Often when adding an open plan extension to the back of an existing room, the original part of the room will struggle for light and be a darker part of the overall room. Adding the rooflight onto the back wall of the house maximises the amount of light you can bring into this area and really floods the space with lots of natural light. The roof light also creates a perfect division between old and new making it easy to tell which part of the building is original and which part of the building is a new addition. The other main benefit is the wow factor, this roof light certainly does that and will ensure all of your family, friends and guests will certainly have a talking point when visiting your home.

With modern advances in glazing technology we can install roof lights where previously not possibly as well as installing roof lights which are much larger than previously possible, meaning we can virtually install glass anywhere on any roof. We love working on projects like this and would love to be involved with any bespoke roof light projects across the North West.





Project Gallery

Overview of this stunning family kitchen space showing how the rooflight connects the new extension to the original building, this detail makes the back wall of the original house look as if it is floating freely above the kitchen island. A stunning detail that certainly adds the wow factor.
Overview of this stunning family kitchen space showing how the rooflight connects the new extension to the original building, this detail makes the back wall of the original house look as if it is floating freely above the kitchen island. A stunning detail that certainly adds the wow factor.
Full image of the glass roof light that is connecting the original building to the new extension. The slim profile allows the glass to sit right up against the back wall of the house creating an almost seamless transition from brick to glass.
Full image of the glass roof light that is connecting the original building to the new extension. The slim profile allows the glass to sit right up against the back wall of the house creating an almost seamless transition from brick to glass.
Close up of the brick and glass detail on this project, flooding the space with lots of natural light.
Close up of the brick and glass detail on this project, flooding the space with lots of natural light.
Another view of this stunning roof light bridging the gap between old and new whilst adding lots of natural light.
Another view of this stunning roof light bridging the gap between old and new whilst adding lots of natural light.